Secularisatie gevaar voor reformatorische kring

“Rouwadvertenties Trouw spiegel van secularisatie”, kopte het Reformatorisch Dagblad afgelopen woensdag. Het aantal christelijke teksten in een rouwadvertentie neemt volgens een aantal onderzoekers af. Een verontrustende situatie.

De onderzoekers concludeerden dat hoe jonger mensen overlijden hoe minder christelijke teksten er op rouwadvertenties staan. Dit betekent dus dat steeds minder mensen waarde hechten aan het christelijk geloof, en zeker dat ze in de dood een relatie zien met God. Maar ook dat er dus een generatie aankomt die niets meer het christelijk geloof heeft. De oudere bovenlaag is vaak nog enigszins christelijk opgevoed en heeft er nog weet van, maar de mensen daaronder niet.

Dit kan betekenen dat er over een aantal jaar, als de ouderen zijn weggevallen er een nieuwe tendens in de samenleving ontstaat. De aankomende volwassenen hebben weinig weet van het geloof en zullen er dan minder respect voor hebben en bijvoorbeeld een manier van leven zoals refo’s dat doen niet accepteren.

Het zorgt ervoor dat een aparte groep als refo’s nog meer op zichzelf komt te staan. Maar daarin ligt een opdracht voor de gemeenschap. Breng het geloof naar buiten en houd het niet binnen de eigen groep. Het is de enige manier om mensen in aanraking te brengen met wat refo’s denken.

Bron: RD

Advertisements

One thought on “Secularisatie gevaar voor reformatorische kring

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s