Internetkerk PKN geen alternatief voor bestaande kerk

Ook de PKN (Protestantse Kerk in Nederland) wil met de tijd mee gaan en kondigde een poosje terug aan om een internetkerk te beginnen. Op de website www.mijnkerk.nl kunnen mensen met hun geloofsvragen komen, om die vragen te beantwoorden heeft de PKN dan een internetpastor.

Een goed initiatief in een tijd waar mensen via internet vaak makkelijker te bereiken zijn dan persoonlijk. Ook is de drempel om via internet je geloofsvragen-en twijfels te uiten lager, in plaats van in een normaal gesprek. Het biedt daarom op deze punten een goed alternatief tegenover een persoonlijk gesprek. Toch zijn er ook kanttekeningen te plaatsen.

Via het internet is zoals gezegd het uiten van vragen makkelijker. Maar het gesprek wordt deze manier wel afstandelijker. Vaak is er voor zulke gesprekken diepgang nodig die op het internet nog wel is ontbreekt. Het gevaar ligt op de loer dat het bij oppervlakkige gesprekken en antwoorden blijft.

De internetkerk zal nooit een volwaardig alternatief gaan vormen voor de reguliere kerk. Het moet meer gezien worden als een extra dimensie die toegevoegd wordt aan de bestaande kerk. Het is geen vervanger, maar een middel om mensen te helpen in hun geloof. Als dat maar in het oog gehouden wordt.

Bron: NOS

Advertisements

One thought on “Internetkerk PKN geen alternatief voor bestaande kerk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s