Meer openheid Refo’s bij Kerst

Het is weer december en dat betekent naast Sinterklaas en Oud en Nieuw ook Kerst. En dan niet de Kerstman, kerstboom en Jingle Bells maar waarover in de Bijbel wordt gesproken. Namelijk de komst van Jezus naar deze aarde.

In het evangelie wordt verteld hoe de herders en de Wijzen uit het Oosten naar Jezus toekwamen. Herders, de onderste laag van de samenleving. De Wijzen, heidenen uit een ver land. Zelfs zij mochten komen.

De Refowereld is er een die gesloten is. Nieuwelingen worden moeilijk opgenomen, vaak is er achterdocht. Niet-gelovigen worden al snel afgeschreven. Er wordt gekeken naar iemands gedrag: hij doet dit of dat, dus hoort hij er niet bij.

Dat is precies het omgekeerde van wat Jezus doet. Zelfs de herders, de verschoppelingen van de samenleving mochten komen. Hierin ligt een les voor ons als Refo’s. Laten we gastvrijer worden met Kerst, ook voor mensen die in onze ogen helemaal niet in de Refowereld passen. Als we zien dat ook Jezus deze mensen wil hebben, waarom zouden wij ze niet accepteren? Als we dat doen, wordt het pas echt Kerst.

Advertisements

One thought on “Meer openheid Refo’s bij Kerst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s