Wit Oranje

Japke van Katwijk: Wit Oranje

“Ik ken geen enkel team dat goed presteert in zwarte shirts” sprak voetbalanalyticus René van der Gijp vorig jaar in het praatprogramma Voetbal International. Het voor de poorten van de hel verkerende VVV-Venlo, veranderde prompt hun zwarte uit tenue voor een andere kleur. En jawel hoor, VVV-Venlo begon punten te pakken.
 Ook het Nederlands elftal ging aan van der Gijp’s wetenschap ten onder. Nog voor het EK begon, was er al hevige kritiek op de shirts die geen uitstraling zouden hebben. Zoals het shirt lelijk bevonden werd, waren ook de prestaties van Oranje niet om over naar huis te schrijven. Nederland werd met drie nederlagen gemarteld in het Oostblok.
 Nederland heeft nu gelukkig weer een wit tenue. Een kleur die opvalt in het veld. Het lijkt wel alsof je met meer man in het veld staat dan je tegenstander. Maar zo maagdelijk het witte tenue van Oranje is. Zo maagdelijk is ook de selectie, die bijna geheel uit eredivisiespelers bestaat. Vooralsnog zijn alle media sceptisch over een goed resultaat tegen de Italianen. Laten we maar hopen dat het shirt zijn werk doet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s