Ravens pakken 47e Super Bowl

De 47ste editie van de Super Bowl is gewonnen door het team van de Baltimore Ravens. Afgelopen nacht gingen de Ravens, in New Orleans, de strijd aan met vijfvoudig kampioen San Francisco 49ers. De Ravens leken lange tijd oppermachtig, maar een stroomstoring tijdens het derde kwart leek toch even roet in het eten te gaan gooien.

 Voor de coach van de Baltimore Ravens, John Harbaugh, was het een dubbele overwinning. Hij versloeg hiermee ook zijn broer Jim, die de San Fransisco 49ers coacht. Colin Kaepernick, de 25-jarige quarterback van San Francisco, die pas zijn tiende NFL-wedstrijd speelde, probeerde zijn team nog de overwinning te bezorgen, maar het mocht niet baten.

 Joe Flacco, de quarterback van de Ravens, werd uitgeroepen tot Super Bowl MVP, dankzij zijn superieure rol tijdens de wedstrijd. Zijn wonderbaarlijke passjes, die telkens de uitkomst boden in lastige momenten, zorgde voor een snelle voorsprong voor de Ravens.

 Ondanks de grote comeback van de 49ers bij het aftrappen van de derde helft, nadat de wedstrijd 35 minuten had stilgelegen wegens een stroomstoring, hielden de Ravens toch stand. Baltimore pakte uiteindelijk de overwinning met een score van 34-31.

Bron: NOS.nl

 Door: Sjors van Veen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s