Badr Hari als volksheld

Badr Hari… Volgens Yehya Kaddouri, een ex-deliquent, een volksheld en ook Leon de Winter neemt het voor hem op. In een opinieartikel schrijft hij dat hij Badr Hari ziet als een schitterende sportman en een parel voor de smaenleving. Maar waarom zijn ze zo lovend over deze man die beschuldigd is en veroordeeld werd van verschillende mishandelingen?

Volgens Yehya krijgt Badr een waas voor zijn ogen en kan er niets aan doen. Waarom hij uitgelicht wordt? Omdat hij toevallig goed is in kickboksen en mensen zijn gewoon jaloers. Leon de Winter vindt hem een held, omdat hij niet ergens binnen kan komen waar mensen niet bang voor hem zijn. Mensen  gaan uit elkaar staan als ze hem zien. Maar is Badr Hari ook echt een volksheld? Of is het erg gevaarlijk als mensen hem zo gaan zien?

Wat nou als we kijken naar alle Marokkaanse jongeren in Nederland. Die vinden Badr Hari geweldig en sommigen zien hem zelfs als rolmodel. Maar is het niet gevaarlijk als jongeren hem als rolmodel zien? Vaak wil je zijn zoals je rolmodel, en de stunts van Badr Hari zijn niet heel goed voor de maatschappij. Kunnen we dan nog wel in een veilig Nederland leven?

Door: Debbie Heus

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s