UEFA maffia

Donderdag 20 december, op het programma staat de loting van de Europa League. Voor deze loting werd woensdag al een oefenloting gehouden. En wat blijkt? De uitkomst van de officiële loting is precies gelijk aan die van de oefenloting.

De naam van de UEFA roept bij vele al vragen op. Wat rondvragen op Vak 410 levert zinnen op als “De UEFA is een grote maffiabende.” En “We worden elk jaar weer genaaid voor hun financiële belangen.” Zeker in Amsterdam ligt het onderwerp UEFA gevoelig. Drie keer een loting tegen de Spaanse grootmacht Real Madrid viel niet echt goed. De twee onterecht afgekeurde goals tegen ditzelfde Madrid niet. En de onrealistische 7-1 winst van Olympique Lyon op Zagreb, waardoor Ajax uit het toernooi lag, al helemaal niet.

Dit lotingscenario maakte dat veel mensen aan het rekenen sloegen. De uitkomst: een kans van één op de 40.320 dat de loting tweemaal precies hetzelfde kan zijn.  Zou dit het dan zijn, het ultieme bewijs? Zouden wij, supporters, dan eindelijk gelijk krijgen? Dat ons standpunt waarheid wordt? Wij vrezen van niet. Toch hebben we vandaag waarschijnlijk wel weer wat aanhangers erbij. Die, net als wij, geloven dat de UEFA een grote maffia organisatie is.

De foto die de dag voor de loting al op twitter rondging.

Advertisements

One thought on “UEFA maffia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s