Stadion FC Utrecht drooggelegd

AMSTERDAM- De soap rond de wedstrijd FC-Utrecht- Ajax duurt voort. Eerst zou er sprake van zijn een wedstrijd zonder uitsupporters. Daarna werd er gevreesd voor rellen van de Amsterdamse kant. Door deze vrees voor rellen heeft de gemeente Utrecht besloten om het stadion volledig droog te leggen. Voor en tijdens de wedstrijd zal geen alcoholhoudende drank verkocht worden.

 Een wedstrijd zonder alcohol. Het zal de supporters van Ajax en Utrecht niet echt enthousiast maken. Niet alleen in het stadion mag geen alcohol worden verkocht. Ook in het omliggende gebied word in cafés geen alcoholhoudende drank geschonken. Het is slechts een nog zwaardere maatregel op een al zo,n zwaar beladen wedstrijd. Meer veiligheidsmaatregelen, inzet van tweemaal zoveel politie en ME, combivervoer en nu dus ook geen alcohol.

 Toch vragen supporters zich af wat het nut is van deze maatregel. Immers “de meesten drinken toch al flink in voordat de wedstrijd überhaupt begonnen is. En wie echt wil haalt toch wel ergens een biertje vandaan”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s