Schrappen IKON en RKK baart PKN zorgen

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) maakt zich zorgen over de voorgenomen bezuinigingen op omroepen gebaseerd op een levensbeschouwing zoals de IKON en Zendtijd voor de Kerken (ZvK). Volgens scriba Plaisier mag er blijkbaar geen publiek geld meer naar een religie.

Begin december gaf staatssecretaris Dekker aan dat in 2016 hij de zendmachtiging van de RKK, IKON en ZvK in zou trekken. Eerder hadden de omroepen nog te kennen gegeven zich aan te willen sluiten bij de NCRV. Door het nieuwe besluit wordt een streep door die plannen gezet.

De PKN reageerde bezorgd. “Bezuiningen treffen allen, maar het lijkt erop dat deze bezuinigingen een ideologische lading hebben”, schrijft scriba Arjan Plaisier op de website. Hij merkt op dat er in deze samenleving het idee leeft dat iemand niets met religie mag hebben.

Opmerkelijk, vind hij zelf, is het feit dat er wel geld voor sport vrij komt. “Dat er op zondag meer mensen naar de kerk gaan dan naar het stadion lijkt niet relevant te zijn.” Toch roept hij gelovigen op om niet in een hoekje te gaan zitten. “Het is niet verboden om een levende gemeenschap te zijn, die leeft uit de bronnen van het geloof.”

Bron: PKN

Bron: RD

Bron: ND

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s