Refo ontrafeld

“De bevindelijk gereformeerden vormen een orthodox-protestantse Nederlandse groepering, met een aantal specifieke kenmerken die hen duidelijk zichtbaar maakt in de samenleving. Dit zijn onder meer het afwijzen van abortus, euthanasie en het openlijk praktiseren van homoseksualiteit. Ook gaat men meestal niet naar theater of bioscoop en is televisie niet algemeen gebruikelijk. Vooral vrouwen zijn herkenbaar aan hun kleding. Bevindelijk gereformeerden zijn politiek gezien met name georganiseerd in de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) en in mindere mate ook in de ChristenUnie.” (Wikipedia.org)

Hetgeen de Wikipedia hierboven verwoordt vult ook zo’n beetje de term Refo. In dit blog probeer ik te schrijven vanuit het standpunt van de Refo. Hoe staat hij in de wereld, hoe denkt hij over belangrijke zaken en welke zaken spelen er of zijn van belang voor hem?

Advertisements

One thought on “Refo ontrafeld

  1. Waarom van het cursieve intro geen controleerbare link gemaakt? Daarop aansluitend: de eerste drie bijdragen linken buiten de site (bezoeker weg). Jammer dat je dit niet opgepakt hebt. Na lezing blijft bij mij het beeld hangen van een ‘subcultuur’ die zoekende is in een moderne tijd. Je stipt daarbij terecht een aantal topics aan die leven binnen jouw geloofsgemeenschap. Wat ik echter een beetje mis in alle bijdragen is hoe zij er tegenaan kijken. Niet jij (als journalist) bent hier de norm, maar de deelnemers binnen die gemeenschap. Zie dit als een gemiste kans. Vandaar ook dit orthodoxe cijfer: 6,5 (waarbij 0,5 punt verloren is gegaan door foutief linken en het niet corrigeren daarvan).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s