Net als u

Moslims zijn terroristische mensen die vrouwen en kinderen onderdrukken. Ze laten zich inspireren door de koran, een radicaal boek dat aanzet tot haat. Veel mensen krijgen bewust, of onbewust dit of een soortgelijk beeld in hun hoofd als ze aan moslims denken. De islam boezemt bij veel mensen angst in. Is dit terecht en waar komt die angst eigenlijk vandaan?

Het is lastig om zonder vooroordelen te schrijven over een bevolkingsgroep die door media en politici regelmatig onder vuur genomen wordt. Onbewust blijven die vooroordelen door je hoofd dwalen. Het is de kunst om dit los te laten, pas dan kan je de andere kant gaan zien. Zo ontdek je misschien dingen die je van te voren nooit gedacht had en gaat er een wereld voor je open.In dit webdossier leest u van alles over moslims. Ik daag u uit om tijdens het lezen ook uw vooroordelen los te laten en zo te ontdekken dat moslims eigenlijk hele gewone mensen zijn die net als u en ik af en toe ook wel eens zin hebben in ‘McDonalds’.

“I’m a muslim, but I think Jesus would have a drink with me. He would be cool, he would talk to me.”

–          Mike Tyson

Advertisements

One thought on “Net als u

  1. Het probleem bij dit dossier is de ietwat filosofisch-wetenschappelijke benadering. Op basis van breed uitwaaierend onderzoek probeer je in een aantal korte bijdragen een antwoord te geven op de vraag waar die vooroordelen vandaan komen. Daarin ben je maar ten dele geslaagd, Het feit dat je jezelf meer tijd wilt geven om dieper op deze materie in te gaan met een nieuwe blog is daarbij een extra stimulans waard. In plaats van een 6 krijg je een 7. Was het een 6 geworden, dan was het argument geweest dat er in het hele dossier amper een moslim zelf aan het woord is gekomen. Een noodzakelijke voorwaarde om de inhoudelijke geloofwaardigheid van een dossier te onderstrepen. Anders blijf je er namelijk als een soortement helikopter veilig op afstand boven cirkelen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s