21 december oproep tot verwachting

Het zijn onzekere tijden. Leven we zaterdag nog wel? Op het moment dat dit blog geschreven wordt leeft die onzekerheid bij velen, op 21 december zou de aarde vergaan. Er zijn mensen die naar het Franse dorpje Bugarach gaan. Zij geloven dat uit de bergen UFO’s komen zodra de aarde vergaat. De UFO’s zullen je vervolgens redden.

Het is geen vreemd verschijnsel dat mensen ‘het einde der tijden’ verwachten. Het is verschillende keren eerder gebeurd. Onder meer door verschillende godsdienstige leiders van sekten. Zij beweerden een datum te weten waarop de gemeenschap opgenomen zou worden. De leden van de gemeenschap verkochten alles wat ze hadden om zo te wachten op de opname.

De meeste mensen geloven echter niet dat op 21 december de aarde vergaat. Vanuit christelijk oogpunt is er ook geen datum aan te wijzen. Maar het geeft wel stof tot nadenken. Het betekent niet dat een christen  niet bereid hoeft te zijn. Een christen moet de wederkomst altijd verwachten. Het is Jezus zelf die zegt dat hij komt als een dief in de nacht. We moeten hem dus altijd verwachten. Al geloven we van 21 december niets, de verwachting moet er niet minder om zijn.

Bron: NOS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s