Twilight vs. The Vampire Diaries

10 september 2009 startte het eerste seizoen van The Vampire Diaries, nu zijn we inmiddels 3 jaar verder en zijn we aangekomen bij het vierde seizoen. De serie overdonderde de kijkers en mensen raakten in de ban, en CW (Amerikaans televisienetwerk, red.) kondigde begin 2010 aan dat er meerdere seizoenen zouden volgen.

Naar mijn mening is deze serie beter dan de Twilight saga, al kan ik niet ontkennen dat het een beetje nageaapt is. De eerste Twilight-film draaide namelijk in 2008 in de bioscopen en The Vampire Diaries kwam pas een jaar later op televisie.

De vampiers in deze serie zijn geloofwaardiger dan de Twilight-vampiers; de Twilight-vampiers gaan namelijk glinsteren in de zon, maar deze vampiers verbranden ook daadwerkelijk als ze in zonlicht komen. Tenzij ze een soort steen bezitten, maar dat achterwegen laten zij deze vampiers beter. Ook zit in elke aflevering meer actie dan in alle Twilight-films bij elkaar.
Deze twee punten hebben mij vooral overgehaald om de serie te blijven volgen, en wat ben ik blij dat de Nederlandse zender deze serie ook nog uitzendt! Anders had ik het vierde seizoen moeten downloaden, en als ik dat doe, dan wel illegaal. Dan kun je het toch maar beter op televisie kijken, of niet?


bron: wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s