Against modern football

“De KNVB wil eredivisievoetbal ook op maandagavond laten plaatsvinden”. Meld onze man van de sfeeracties bij binnenkomst. “Dat zou zogenaamd beter zijn voor clubs die Champions League en Europa League spelen . Waarom zou het niet kunnen vragen ze zich af?”

Nou waarom niet? Omdat wij dat niet willen. Wij van Ajax niet, van Feyenoord niet, PSV niet, Twente niet en al die andere clubs ook niet. Zijn alle supporters voor de verandering eens lekker eensgezind. Waarom wij dat niet willen?

1. De traditie wordt ons ontnomen. Er is niks beters dan Ajax op zondagmiddag om 14.30. Het hoort erbij, het is traditie. Net als om 19.00 met je bord op schoot de wedstrijd terugzien.

2. Wedstrijden op maandagavond betekent snel vanuit je werk/school/etc naar het stadion haasten, laat terug zijn. En je wekker gaat de volgende dag alweer om 7.00 uur.

3. Voetbal hoort bij het weekend. Het is een goede uitlaatklep voor doordeweekse stress. Stadions met 50.000 plekken zullen er op maandagavond hoogstens 30.000 bezet hebben. Niet echt sfeerverhogend.

En zo kunnen we er nog wel een paar noemen. Vooral argument drie is doorslaggevend. 30.000 toeschouwers is 20.000 kaarten niet verkocht. Zonder publiek geen voetbal. Voetbal is van ons. Against the modern football!

One thought on “Against modern football

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s