Transportsector laakt Europese richtlijnen

Het inzetten van Poolse, zoals in eerdere berichten benoemd, is zeer populair. Het inzetten van deze krachten is voor bedrijven en werknemers aantrekkelijk, belangrijk punt in dit geheel is het laken van Europese richtlijnen door de transportbedrijven.

Zembla deed in Oktober 2012 onderzoek naar rijgedrag van chauffeurs met gevaarlijke stoffen uit Midden en Oost Europa. In deze uitzending is het gedrag van transportbedrijven aan het licht gekomen. De bedrijven maken op illegale wijze gebruik van de chauffeurs.

ilent

Nederlandse chauffeurs rijden met chemische stoffen een beveiligd terrein af en zetten de container buiten de poort, hier neemt de pool van Midden of Oost Europese afkomst de lading over. De lading die vaak zeer gevaarlijk is, wordt getransporteerd door een chauffeur die hier niet voor geschoold is.

De chauffeurs die de lading vervoeren zijn niet op de hoogte door gebrek aan scholing en het niet spreken van de Nederlandse of Engelse taal.

Specialisten komen in een uitzending van Zembla aan het woord en vrezen dat de enige oplossing van het probleem, een ernstig ongeval is.

Advertisements

2 thoughts on “Transportsector laakt Europese richtlijnen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s