Net even anders

Er zijn wereldwijd enorm veel motorclubs. Naast deze motorclubs bestaan er ook nog de zogeheten MC’s. Dit staat gewoon voor motorclub, maar dan net even anders.

De MC’s staan bekend als 1%MC. Dit houdt domweg in dat 99% van alle motorrijders normale burgers zijn en dat 1% dat niet is. Deze term is ontstaan nadat een bijeenkomst van de American Motorcyclist Association (AMA) in 1947 uit de hand liep. De AMA promootte het motorrijden in de Verenigde Staten. De AMA wilde zich netjes naar buiten brengen en dus wilde ze goedpraten wat er tijdens die bijeenkomst gebeurd was. Ze zeiden dat er maar weinig gewelddadige motorrijders waren. Slechts 1% zou gewelddadig zijn.

In Nederland zijn er acht motorclubs die zich in het rijtje kunnen plaatsten van de 1%MC. De bekendste zijn toch wel de Hell’s Angels. Maar wat maakt zo’n club dan gewelddadig? Lang hoeven we daar waarschijnlijk niet over na te denken, want hoe vaak zijn de Angels in het nieuws geweest omdat er weer iemand was neergeschoten? Of dat clubhuizen zijn doorzocht vanwege de drugs die daar zouden zijn? Juist, met acht van die motorclubs in zo’n klein landje zijn er nog best wat gewelddadige mensen.

Bron: mcrups.nl

Advertisements

One thought on “Net even anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s