Internetmuzikant Day reikt met kerst naar de sterren

LONDON – Internetberoemdheid en muzikant Alex Day heeft zijn nieuwe kerstproject aangekondigd: hij wil met zijn single ‘Stupid Stupid’ nummer één bereiken in de UK Charts. Als onafhankelijke muzikant weigert hij zich te binden aan een platenmaatschappij. Hij wil dit doel dan ook op een ongewone manier bereiken; hij roept zijn vele fans op YouTube luidruchtig op zijn single te kopen.

Alex Day bereikte op deze manier met zijn single ‘Forever Yours’ tijdens kerst 2011 de vierde plek in de UK Charts. In één week kochten zijn fans meer dan 50.000 exemplaren van het liedje. Veel muziektijdschriften stelden zich de vraag: wie is deze jonge twintiger nou eigenlijk, en waar komt hij zo plots vandaan?

Opmerkelijk genoeg bouwde Day zijn grote groep fans niet op in de muziekwereld. Hij begon in 2006 met sarcastische vlogs (video-weblogs) op YouTube. Inmiddels heeft hij meer dan 500.000 abbonees op YouTube. Hij weigert zich te vormen naar ‘mainstream’ maatschappij. Zijn ‘nerdy’ passies, zoals het fantasy-spel Magic en de televisieserie Dr. Who, komen veel terug in zijn muziek en vlogs. Hij verkoopt geen muziek: hij verkoopt een persoonlijkheid. Eentje die blijkbaar aansluit bij anderen die zich niet kunnen vinden in de ‘standaard’ muziek- en internetwereld.

De aankondiging:

De (provocerende) videoclip:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s