Gabber legt ons uit

Gabber zijn brengt een hoop vooroordelen met zich mee. Steven de Kloet, gabber in hart en nieren, vertelt wat anno 2012 de status van de gabber is.

“De gabber is er nog steeds, maar de meeste mensen denken bij gabbers aan de kale koppen (de skinheads, red.) wat zeker niet hetzelfde is. Gabbers heb je in verschillende maten en kleuren. Gabbers zijn open mensen die allemaal bij elkaar komen voor de muziek. Skinheads daarentegen vormen één groep en dulden geen buitenstaanders.”

Steven vertelt dat wanneer je kort haar hebt, een oorbel en een bomberjack draagt, de mensen denken dat je een gabber bent. “De echte gabber draagt kleding van Australian en Cavello.” Vroeger was er maar één soort muziek, ‘old skool.’ “Omdat muziek tegenwoordig zoveel namen en stijlen krijgt, is het soms niet meer duidelijk wat echte oldskool is. Gabbers luisteren nu naar hardcore en hardstyle. Voor de snuivers onder ons is er speedcore en terror.” Aldus Steven, die hiermee nog maar eens aangeeft dat er nog altijd drugs wordt gebruikt onder de gabbers.

Het zogeheten ‘hakken’ is altijd gebleven. Steven legt uit dat hakken niet één bepaalde dans is. “Mensen hakken op allerlei rare manieren. Ze doen wat zij prettig vinden.”
Gabber: Steven de Kloet

2 thoughts on “Gabber legt ons uit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s