Nerds die de wereld redden – via YouTube

NEW YORK –  De ‘Vlogbrothers’ van Youtube hebben hun jaarlijkse goede doelen-project, het Project for Awesome, geopend. De broers John en Hank Green proberen elk jaar rond kerst samen met hun fans (de Nerdfighters) zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een samen gekozen goed doel. Nerdfighters zijn nerds die het slechts in de wereld willen bestrijden.

 John riep in zijn video alle Nerdfighters op om een video op Youtube te zetten waarin ze hun favoriete goede doel promoten. Op 17 december zal via een live show gestemd worden op al deze goede doelen. John en Hank zelf gaven vorig jaar ook via een video hun voorkeur aan. Toen steunden de Nerdfighters samen het goede doel Water.org, een organisatie die waterputten bouwt.
 
Ook de bekende Nederlandse Youtuber ‘booksandquills’ heeft een goed doel aangedragen. Normaal maakt zij video-weblogs over boeken en literatuur. Als goede doel koos zij dan ook ‘Books 4 Life’, een stichting waar je tweedehands boeken kunt doneren en kopen. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel. Is dit het perfecte goede doel voor de Nerdfighters? We zullen het 17 december zien!

John Green roept iedereen op:

Het goede doel van de Nederlandse YouTuber ‘booksandquills’:

Bronnen/meer informatie:

http://b4l.suusensaartje.nl/

http://www.projectforawesome.com/soon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s