“Pink leader standing by…”

Om een of andere reden hebben vrouwen nooit een hele grote rol gespeeld in de Star Wars films. Natuurlijk waren er Princess Leia en later Padme Amidala die op het witte doek schitterden, maar hun rollen waren toch niet zo groot als die van de mannen.

Star Wars wordt vaak gezien als een jongensfilm, waar vrouwen weinig te zoeken hebben. Het verhaal zou vrouwen minder aanspreken en dat was natuurlijk niet heel gek. Want zonder vrouwelijke rol, met wie moet de vrouwelijke kijker zich dan identificeren?

Tot op heden werd dit punt nooit echt aan de kaak gesteld, want het was gewoon zo. Maar vanwege de grote veranderingen in het Star Wars universum (de overname door Disney), duiken er steeds meer geheimen uit het verleden op.

Zo zijn er nu beelden uit “The Return of the Jedi” opgedoken waar vrouwen de rol vervullen van “fighter pilots”. Deze beelden hebben de films nooit gehaald, maar de reden daarvan is nog onduidelijk. Er gaan geruchten dat dit is besloten voor het welzijn van de vrouwen. Een vrouwelijke piloot die, samen met haar “fighter”, uit de lucht wordt geschoten, zou misschien niet door iedereen gewaardeerd worden.

Misschien verandert dit met Episode VII!

Bron: screenrant.com

One thought on ““Pink leader standing by…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s