Het einde van een tijdperk

Nu George Lucas de spreekwoordelijke “lightsaber” heeft doorgegeven aan Kathleen Kennedy, heerst er de vraag wat Georgie nu met zijn leven gaat doen.

In een recent interview vertelt Lucas dat zijn rol bij de toekomstige Star Wars films niet groot zal zijn. Hij zal wel functioneren als “creative consultant”, maar dat staat verder los van de ontwikkeling van de films. Vanwege zijn kennis, van het Star Wars universum, biedt Lucas een helpende hand aan de nieuwe generatie. Hij weet bijvoorbeeld precies wie/wat/waar is, maar veel nieuwelingen weten dat niet.

Volgens Lucas is dit altijd zijn plan geweest. Het was nooit zijn bedoeling om Star Wars met hem te laten eindigen. Hij heeft een basis gelegd voor toekomstige generaties en hoopt daarmee Star Wars steeds weer nieuw leven in te blazen. Om het werkelijke effect van deze keuze te zien, zullen we moeten wachten tot 2015. Dat is het jaar waarin Star Wars weer op het witte doek te zien zal zijn, tien jaar na “The Revenge of the Sith”.

Natuurlijk zal Lucas Star Wars nooit helemaal loslaten, en word er nog volop gespeculeerd over de rol die hij zal spelen met het schrijven van een screenplay voor Episode VII.

Bron: screenrant.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s