Wilders: ‘Grensrechter overleden is Marokkaan probleem’

DEN HAAG– De partijleider van de PVV vertelde 7 december dat hij het geweld op het voetbalveld geen voetbalprobleem vindt, maar een marokkaan probleem.

‘Het probleem uit zich niet alleen op het voetbalveld, maar ook op straat, op school en in het winkelcentrum. 65% van de Marokkaanse jongeren is a eens aangehouden door de politie.’ Volgens Geert Wilders zijn de mensen te bang om dit eerlijk toe te geven. Ook vindt hij het geweld racisme, omdat de slachtoffers zelden Marokkanen of islamieten zijn.

De voorzitter van SC Buitenboys Marcel Oost reageerde meteen op Wilders in de vorm van een tweet. Hij wilde dat Wilders het woord Marokkanen in spelers wilde veranderen omdat hij, volgens hem, nooit Marokkanen genoemd heeft. Ook Ali B. reageerde meteen fel. Volgens hem start Geert Wilders hier een haatcampagne tegen Marokkanen mee. Terwijl Ali B denkt dat alle Marokkanen die hij heeft gesproken ook de dood van de grensrechter onbehoorlijk vinden. Ook verschillende politieke partijen vonden de opmerking van Wilders ongepast.

Bronnen: Binnenlands Nieuws, Trouw, Joop, Trouw

Advertisements

One thought on “Wilders: ‘Grensrechter overleden is Marokkaan probleem’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s