Halestorm

Een vriend wees mij een half jaar geleden op een bandje genaamd Halestorm. Stevige gitaar muziek onder leiding van een pittige tante. In juni mocht ik ze voor het eerst in het echt aanschouwen. Als voorprogramma van niemand minder dan Slash. Duidelijk was dat het bandje indruk wilde maken. Dit jaar hebben ze dat niet alleen op mij gedaan, maar ook op de Grammy Foundation.

Lzzy Hale eerder dit jaar in 013. Foto: Sven Rietkerk

Lzzy Hale eerder dit jaar in 013. Foto: Sven Rietkerk

Halestorm maakt namelijk kans op een Grammy. Het liedje ‘Love Bites (So Do I) en het laatste album ‘The Strange Case Of…’ zijn allebei genomineerd in de categorie ‘Best Hard Rock/Metal Performance. In deze categorie nemen de nieuwkomers het op tegen oude rotten als Anthrax, Megadeth, Marilyn Manson, Iron Maiden en Lamb of God.

In een interview met de zangeres van de band, Lzzy Hale, kwam naar voren dat het een complete verrassing was. ‘Normaal gesproken gebeurt dit niet bij bandjes als wij’. Bijzonder is ook dat Lzzy de enige vrouw is in de categorie Best Hard Rock/Metal Performance. ‘Het is een enorme eer om de enige chick te zijn in deze categorie en ik ben trots dat ik de vlag draag voor vrouwen in deze categorie.’

Love Bites (So Do I)

Bronnen: Loudwire (volledige interview), Grammy Awards, Blabbermouth

Advertisements

One thought on “Halestorm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s