Tolerantie

Afgelopen week opende een moskee voor homoseksuelen in Parijs zijn deuren. Door de Franse moslimgemeenschap werd er afkeurend gereageerd op deze opening. Het is volgens de koran verboden om homo te zijn, daarom vindt de moslimgemeenschap het niet goed dat er een homovriendelijke moskee geopend is. Ze vinden dat er ‘misbruik wordt gemaakt van de definitie van een moskee’ aldus Dalil Boubakeur, rector van de Parijse Grande mosque.

De moskee is echter niet alleen een moskee voor homoseksuelen. Het is ook een plek waar mannen en vrouwen in een ruimte toegelaten worden tijdens het gebed. Wat hier gebeurt heeft volgens mij verdacht veel te maken met tolerantie. U kent het vast wel, de reclames van SIRE die u tegenwoordig overal ziet en hoort. Hierin gaat het over het belang van elkaar beter leren kennen en begrijpen. De stichter van de homovriendelijke moskee is ook tolerant. Weliswaar op een iets andere manier, maar toch. Hij is tolerant naar de homoseksuele moslims en gunt hen ook een plek waar ze hun god, Allah, kunnen aanbidden.

Dat past niet binnen veel tradities in de islam. Volgens sommige moslims is homoseksualiteit een ziekte of een straf van Allah. Ik denk dan ook niet dat ze deze moskee zullen aanvaarden en accepteren. We horen vaak van protesterende en actievoerende moslims. Ik ben benieuwd of en wat voor reacties er zullen komen op dit feit.

Bron: Ad.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s