Rellen in de Galgenwaard

FC Utrecht- Ajax. Een wedstrijd die meestal al een spektakel op zich is. Voor Utrecht dan. Voor de Ajax fans is dit meestal een vervelende wedstrijd. We winnen namelijk niet zo vaak in Utrecht.Toch levert deze wedstrijd vaak de nodige problemen op.

Eerder dit jaar liep het bij de bekerwedstrijd tussen de twee ploegen al volledig uit de hand omdat de fans van FC Utrecht het veld bestormden. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt zag de wedstrijd tijdelijk te staken. Hierop besloot de directie van FC Utrecht dat bij de volgende wedstrijd tussen de ploegen de Ajax fans niet meer welkom waren. Want: “Ajax fans wekken blijkbaar agressie op bij onze supporters”.  Uiteindelijk zag de directie toch de oneerlijkheid  van het besluit in en besloot het terug te draaien.

Deze week kwam het bericht binnen dat de harde kern van FC Utrecht vreest dat de Ajacieden op 23 december naar Utrecht komen om te rellen. “Ze weten dat wij een voorwaardelijke straf van een duel zonder publiek hebben liggen, en ze zouden dit graag uitgevoerd zien”.

Toch zou ik me daar niet te veel zorgen over maken. Wij komen de 23ste niet om te rellen of om jullie een straf te bezorgen. Jullie zijn geen directe aartsvijanden, geen Feyenoord of PSV. Het enige wat wij willen is nou eindelijk eens drie punten zien mee te nemen uit jullie stad. Dat is voor ons voorlopig overwinning genoeg.

Bron: Algemeen Dagblad

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s