Ieder voordeel heeft zijn nadeel

Ligt er binnenkort geen halal-kippenvlees meer in de schappen van de supermarkt? Als het aan de nieuwe Europese wetgeving ligt wel. Even leek het erop dat de Nederlandse moslims toch gewoon lekker halal kippenvlees konden blijven eten. Marianne Thieme van de Partij voor de dieren diende een initiatiefwet in tegen het halal slachten van dieren. Deze wet sneuvelde echter al voordat er nog maar over gestemd was. De hele moslimgemeenschap haalde opgelucht adem.

Maar niet voor lang. Door de nieuwe regeling omtrent het doden van dieren is er namelijk geen tijd meer om de Bishmillah, een soort gebed dat ervoor zorgt dat de kip halal is, uit te spreken. Hierdoor kunnen moslims alsnog gedwongen worden om hun kip voortaan uit het buitenland te halen.

Eigenlijk was het indienen van de wet door Marianne Thieme vrij absurd. Het is inderdaad misschien fijner voor de dieren om niet-halal geslacht te worden, maar volgens mij heeft ze niet helemaal goed nagedacht over de consequenties voor het milieu. Als alle moslims hun vlees voortaan uit het buitenland moeten halen zal het milieu extra belast worden. Door het ene probleem te verhelpen creëer je zo een ander probleem. Een probleem wat volgens mij veel erger is, aangezien we het met dit milieu nog heel wat jaartjes moeten doen. Door kippen op een niet halal manier te slachten zadelen we de komende generaties op met een huizenhoog probleem. Misschien verstandig om de volgende keer eens niet alleen vanuit dierenoogpunt te redeneren Marianne?!

Bronnen: Volkskrant.nlTelegraaf.nlMoslimvandaag.nl

Advertisements

One thought on “Ieder voordeel heeft zijn nadeel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s