Polen als diploma paradijs

Poolse werknemers werken harder en zijn minder vaak ziek, dit wordt gezegd op de site van Mc Do IT een flexwerkers organisatie oftewel uitzendbureau.

Volgens het bureau zijn de Poolse krachten beter gemotiveerd en werken efficiënter ook zijn  ze productiever waardoor de werkgever op termijn als nog goedkoper uit zou zijn. Een Nederlandse kracht verdient dan wel hetzelfde maar zit verhoudingsgewijs vaker thuis in verband met ziekte. De Poolse werknemers zijn gewoon voor langere tijd beschikbaar en kunnen een lange termijn werken

Bij aanmelding wordt de opgegeven ervaring gecheckt, certificaten worden nagetrokken en er kan worden gekozen tussen kandidaten met kennis van meerdere talen, relevante rijervaring en bijbehorende rijbewijzen. Ook worden de gegevens voor de uitzendperiode nagetrokken.

In werkelijkheid werkt het Poolse systeem behoorlijk anders als het Nederlandse systeem. In ons land, is alles netjes geregeld en wordt fraude vroeg of laat bestraft. In polen is dit nog heel anders. Je kunt je auto bijvoorbeeld laten keuren, terwijl de auto nooit in Polen is geweest. Zou dit met de diploma’s veel anders zijn? Ik denk dat hier sprake is van een verkapte vorm van concurrentie vervalsing, dit blijkt ook uit voorbeelden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s