Nike Air Max: stappen tot aan de voordeur

Nike Air Max. Voor de onwetende, een sportief ogende schoen. Het merk Nike geniet bekendheid dankzij onder andere de voetballerij en tenniswereld. Een vervent stapper weet echter beter. Geen noemenswaardige discotheek valt te betreden met deze stappers, die ook weleens ‘hak voor de man’ worden genoemd.

Het was een accessoire van de gabber. Een bontgekleurd trainingspak met daaronder een paar mooie Nike Air Max schoenen. Het liefst wit.
De gladgeschoren koppen werden later niet meer te onderscheiden van de skinheads. Een beweging die voor velen bekend staat als een met racistische principes. Uitgaan op Nike Air Max. Je kan het vergeten. Een trainingsbroek kan, met een beetje geluk van de lichtinval, nog als een vreemde pantalon worden gezien. Nike Air Max schoenen daarentegen, betekenen voor de bezitter rechtsomkeer.

Zo negatief als ze bekend staan. Zo onschuldig vond ik ze altijd. Als kind dacht ik altijd dat het schoenen met lichtjes erin waren. Alleen deden de lichtjes het dan niet meer.

Bron: http://www.brothers.nl/

One thought on “Nike Air Max: stappen tot aan de voordeur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s