Leerlingenvervoer naar religieuze school op de tocht

Staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, gaat kijken of de regels voor religieus leerlingenvervoer aan te passen zijn. Dit in antwoord op Kamervragen van PvdA-kamerlid Loes Ypma.

Gemeenten behoren nu nog het vervoer voor hun rekening te nemen als leerlingen naar een religieuze school willen. Het gaat om zo’n zesduizend leerlingen die per jaar tien miljoen euro kosten. VVD en PvdA willen wel dat het vervoer naar school voor gehandicapte leerlingen blijft bestaan. Volgens Ypma is het geloof een keuze en een handicap niet. Staatsecretaris Dekker waarschuwde echter wel dat oplossingen in deze discussie niet los te zien zijn van Artikel 23 van de Grondwet waarin de onderwijsvrijheid geregeld is.

Overigens wil Ypma wel dat de wet zo wordt aangepast dat de ouders wel het recht behouden om hun kind naar een religieuze school te sturen maar geen aanspraak meer op subsidie kunnen maken. Nu is het nog zo dat wanneer de afstand tot de school meer dan zes kilometer bedraagt de ouders een vergoeding kunnen aanvragen voor de vervoerskosten.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3358266/2012/12/04/Mogelijk-einde-aan-leerlingenvervoer-naar-religieuze-school.dhtml

http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/vervoer_naar_refoschool_onder_de_loep_1_696730

Advertisements

One thought on “Leerlingenvervoer naar religieuze school op de tocht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s