Herdenking

Een corteo met spandoeken en fakkels, vuurwerk en bier drinken in het supportershome. Wie niet beter wist zou denken dat een tegenstander door de F-Side en 410 verwelkomd werd. Toch gaat het vandaag om een afscheid. Het vuurwerk en de corteo als eerbetoon, het drinken om de goede momenten te herbeleven. Een herdenking op z’n Ajax.

Vaak valt het de buitenwereld niet eens op hoe hecht een groep supporters is. Je ziet elkaar elke week, deelt hoogtepunten en dieptepunten, elk seizoen opnieuw. En niet geheel onbelangrijk: het zijn gelijkgestemden. Mensen die je niet vreemd aankijken als je zegt dat je dus geen wedstrijd wil missen, die voetbal als meer zien dan alleen een spelletje en Ajax als hun grote liefde.

Het is een groot misverstand dat harde kern leden komen om te rellen, ze komen voor de club en voor de groep. En natuurlijk is er niks mis met een beetje sensatie op z´n tijd, maar zoiets als Beverwijk willen we nooit meer. Wat begon als een soort kat en muis spel tussen Ajax en Feyenoord supporters liep uit op een genadeloze vechtpartij met onnodige slachtoffers. Een vechtpartij die veel veranderde in de supporterswereld.

Terug in het verleden kunnen we niet. Erbij stilstaan wel. Iets anders dan normaal misschien door de corteo´s en de fakkels. Maar wel onze manier om een eerbetoon te geven aan onze mede supporters op de lijst van overledenen. Een lijst die misschien wel helemaal niet zo lang had hoeven zijn.

One thought on “Herdenking

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s