Hakken en zagen als een gentleman

Het lijkt slechtst nog een nostalgische blik op het verleden. Gladgeschoren, in trainingspak gehulde, onder ecstasy beïnvloed zijnde gabbers. De mannen opgemaakt met een brede glimlach op het gelaat. Een Harry Vermeegen-achtige bril verbergt de nooit knipperende ogen. De vrouwen met een paardenstaart die het gezicht zo strak trekt, dat de huid bijna lijkt te scheuren.
Het is een omschrijving van een verdwenen karakter. De gabbercultuur beperkt zich alleen nog tot kleine feesten, vooral in de randstad.

Tegenwoordig bekend van PowNed, Rutger Castricum. In zijn begintijd nog werkzaam voor RTV Rijnmond. Rutger betrad samen met zijn cameraman Ruud, een nog echt bestaand gabberfeest in Rotterdam. Wat hij aantrof was een man, gehuld in spencer met een glaasje in de hand alsof hij agent 007 zelve was. “De trainingspakken tijd is passé, gabber zijn zit in je hart en heeft niets met kleding te maken.”

De muziek is blijven voortbestaan. De subcultuur lijkt te verdwijnen. De enige keer wanneer ik nog een oogpijnigend, vloekend trainingspak zie. Is wanneer een van mijn ouders zijn of haar jaren 80 aussie uit het vet haalt, wanneer tijdens een impulsieve bui het nut van sporten wordt ingezien.

Bron RTV Rijnmond: http://www.youtube.com/watch?v=5i7uu8zWnsk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s