Eenheidsmoskee in opkomst

Eind november krijgt Frankrijk de eerste homomoskee. Op de vrijdag staat de moskee open voor homo’s en lesbiennes. De dienst is niet alleen voor gelovige homoseksuelen bedoeld, maar dit betekend niet dat ze niet welkom zijn. Moskeeën en kerken zijn bedoeld om samen te komen met God en andere gelovigen. Je geaardheid kan nu ook geuit worden in de moskee. Homohuwelijken worden tegenwoordig in een aantal landen al gesloten, gaat de ‘eenheidsmoskee’ nu ook normaal worden?

Homoseksuelen zijn er nu wel, maar moeten ze een speciale kerkdienst krijgen? Is gelijkheid deze eeuw niet een belangrijk punt? De vrijdagdienst in de moskee is speciaal voor homoseksuelen. Hierdoor krijg je de scheiding tussen diensten voor heteroseksuelen en homoseksuelen. Dit kan weer gezien worden als een speciale behandeling.

Dat discriminatie overal nog voorkomt is een feit. Toch worden mensen met een andere huidskleur, cultuur of van een ander ras ook vaak geaccepteerd. Echter is hier nergens sprake van speciale kerkdiensten, waar alleen mensen van dezelfde huidskleur, cultuur enzovoort, welkom zijn. Moeten mannen en vrouwen nu ook een aparte kerkdienst krijgen?

Bron: Trouw

Advertisements

One thought on “Eenheidsmoskee in opkomst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s