Een uit de hand gelopen videoproject

Er waren in Amerika eens (in 2007) twee broers. De één was een succesvol auteur, de ander een gepassioneerd scheikundige. Ze besloten een jaar lang zonder tekst te communiceren. Speciaal voor dit doel kochten ze videocamera’s en maakten ze een YouTube-kanaal om dagelijkse via een video contact te maken. Ze noemden zich ‘de Vlogbrothers’, van ‘video-weblog’.

Deze broers waren John en Hank Green, en het project op Youtube is langzaam uitgegroeid tot veel meer. Een steeds groter wordende groep fans keek uit naar de dagelijkse video’s. Van filosofische filmpjes in een ‘Thoughts from places’ video:  
tot belachelijke vragen van fans in een ‘Question Tuesday’ video zoals deze:

De gebroeders Green werden met de jaren steeds creatiever en ook populairder. Ze touren nu zelfs door de VS om op te treden voor fans. John en Hank noemen zichzelf met trots nerds. De geuzennaam van hun fans werd dus ‘Nerdfighters’; vechtend vóór Nerds, tegen ‘Worldsuck’ (alle onrecht in de wereld). Zelf leggen de broers het nog het beste uit:

Er zijn inmiddels wereldwijd duizenden Nerdfighters. Ze houden van boeken lezen, rare feitjes onthouden en wetenschap. Door middel van een goede-doelenactie ‘vechten’ ze elk jaar tegen onrecht. Nerds die bergen verzetten en levens veranderen. Hoe? Door middel van video.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s