Destination: Disney XD

Met al vijf seizoenen is Star Wars: The Clone Wars een groot succes. Vooral bij jongens tussen de 9 en 14 jaar, doet de animatieserie het erg goed.

Op dit moment word de serie uitgezonden op Cartoon Network. Maar met de overname van Star Wars door Disney, word er door veel mensen afgevraagd wat er nu gaat veranderen. Disney is op grote schaal bezig om alle rechten van Star Wars te bemachtigen. Van de films tot de actie-figuren, ze willen alles hebben. En in dat rijtje behoort ook Clone Wars toe.

Clone Wars is de meest bekeken serie op Cartoon Network. Maar met een overname is er altijd het gevaar van het verliezen van kijkers. Je moet als productiebedrijf dan eerst goed uitzoeken waar je de serie het meest gunstig kan plaatsen.

De enige ruimte die Disney op dit moment heeft is op het kanaal Disney XD. Daar willen ze dan de serie plaatsen tussen andere populaire jongens-series, zoals Phineas and Ferb. Disney hoopt hiermee zoveel mogelijk trouwe kijkers mee te nemen naar het nieuwe kanaal.

Wel houdt Cartoon Network in 2013 de rechten om herhalingen van Clone Wars uit te zenden. Hier zal Disney nog moeten oppassen, want vanwege het budget van de serie hebben ze alle kijkers nodig.

Bron: screenrant.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s