Vol verwachting klopt ons hart…

Bijna is het zover, over een week precies gaat de film The Hobbit: An Unexpected Journey in voorpremière in Londen. Daarna draait de film overal. Gisteren ging de film in wereldpremière in Nieuw-Zeeland. De film werd grotendeels in Nieuw-Zeeland opgenomen dus het was niet meer dan logisch dat de film daar als eerste werd gedraaid.

Toen de eerste film van Harry Potter en Lord of the Rings in 2001 in première ging, werd de wereld van tovenaars, elfen en hobbits opeens big business. De rest van de boeken werd niet snel daarna verfilmd maar één boek bleef onaangeroerd: The Hobbit. In ieder geval, dit was wat er gezegd werd maar het is niet helemaal waar: na het verschijnen van de laatste film in 2003 wilde de studio al snel de prequel maken, maar een rechtszaak met Jackson verzuurde alles. Uiteindelijk werd er toch besloten dat Jackson de regie van The Hobbit mocht doen.

The Hobbit speelt zich een jaar of zestig voor de The Lord of the Rings af. Het is al bekend dat The Hobbit wat lichtvoetiger is dan The Lord of the Rings. De lezers van het boek wisten dit al: de toon van het boek was wat kinderlijker dan The Lord of the Rings.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s