Monsterlijke muziek

Vertelde ik gisteren nog dat er een proces aankomt voor een metalhead, kan ik vandaag melden dat Pixar samen gaat werken met metal artiesten. De band Mastodon zal namelijk muziek gaan schrijven voor de nieuwe Pixar film Monsters inc. Sterker nog, ze zijn er al mee bezig.

Mastodon-Monsters-Inc-status

De grote vraag is natuurlijk of de band de eigen stijl van muziek aan zal houden. Er is al wel eens eerder ‘stevige’ muziek in animatiefilms opgedoken. Bijvoorbeeld de muziek van Wolfmother in Shrek. Een bekender voorbeeld is Phil Collins in Tarzan. Toegegeven, dit is niet meteen een rock nummer. De band waar Phil in zit, Genesis, valt echter wel onder rock. Het lijkt mij alleen sterk of er echt een metal nummer van Mastodon in de Pixar film zal komen. Ik denk dat ze zullen kiezen voor een ballad-georiënteerd nummer.

Het mooie van dit nieuws is het contrast dat het schetst met het nieuws dat gisteren naar buiten kwam. Binnen twee dagen is namelijk duidelijk geworden dat metalheads fans van een podium af gooien en dat metalheads meewerken aan kinderfilms. Dit contrast laat mooi zien hoe gevarieerd muziek binnen een genre is. Waar het ene agressie oproept met de dood als gevolg, zal het andere gevoel versterken wat in een film te zien is.

Bronnen: Metal Injection, Slash Film, Facebook, Mastodon, Shrek Wiki, Amazon.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s