Mission accomplished

‘Een kruising tussen Monty Python en de meest amateuristische latino-soap die je ooit hebt gezien.’ Zo omschreef Niels Posthumus, journalist bij het NRC, de film Innocence of muslims. Volgens hem zouden kijkers eerder in lachen uit moeten barsten dan dat ze zich gekwetst moeten voelen door deze film. Dit is echter niet het geval, getuige de felle reacties in veel moslim landen, na het uitbrengen van de film.

De film, waarin de profeet Mohammed wordt neergezet als pedofiel en bloeddorstige moordenaar is overduidelijk bedoeld te provoceren. Hoewel over de kwaliteit te twisten valt is dit in ieder geval goed gelukt. In Libië werd een Amerikaanse ambassadeur gedood, in veel moslim landen werd heftig gedemonstreerd en geprotesteerd tegen de film en eind november werden acht betrokkenen van de film in Egypte ter dood veroordeeld.

Hoewel het niet gelukt is om een kwalitatief goede film te maken is er over deze film meer geschreven en gezegd dan over menig andere film. Eerlijk is eerlijk, het lukt niet elke filmmaker om zoveel gevoelens los te maken bij mensen. En het lukt al bijna helemaal niemand om je film zo te maken dat zelfs Barack Obama er iets over te zeggen heeft. Dat is toch iets wat we Mark Basseley Youssef, de filmmaker, moeten nageven.

Bronnen: Nrc.nlAd.nl


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s