Met dank aan de Duitsers

Het is dinsdagavond 4 december en vanavond wordt de wedstrijd Real Madrid-Ajax gespeeld.Algemene gedachte is ´ kansloze missie´. Ze hebben wel gelijk hoor, die mensen. Na 5 keer tegen ze gespeeld te hebben weten we het. En toch staan we er. Een mannetje of 200 van F-Side en 410.

En dat is meteen het belangrijkste kenmerken van harde kern supporters. Ze staan er altijd, Feyenoord of VVV, kansloos of succesvol. Binnen 28 minuten blijkt de kansloosheid  als we met 2-0 achter staan. Er wordt wat gevloekt en een bierflesje wordt vanuit onze groep de deur uit geslingerd. Er wordt geamuseerd onze kant op gekeken. Waar maken ze zich nou druk om lijken de meeste mensen zich af te vragen.

De tweede helft hebben we iets meer te juichen. Ajax speelt volgens onze commentator zijn beste helft tegen Real in jaren, en er valt zelfs een doelpunt. Helemaal leuk wordt het als het nieuws doorkomt dat Dortmund voorstaat. Er komt wat sfeer en we staan een paar minuten te zingen en te springen. Uiteindelijk eindigd Real-Ajax in 4-1. Maar omdat het in Dortmund 1-0 is gebleven zijn we door naar de Europa league. Doel gehaald. Om mij heen wordt vrolijk bier uitgedeeld. Mijn beste vriend valt me om mijn nek. `Kunnen we eens blij zijn met die Duitsers´. Zuchtend pak ik ook maar een flesje bier. `Op Dortmund dan maar´.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s