Death metal

Dat langharige mannen vaak overkomen als enge metalheads is al langer bekend. Nu is het dan ook bevestigd. De zanger van de metalband Lamb of God, Randy Blythe, is vandaag in Tsjechië aangeklaagd wegens poging tot doodslag. Tijdens een concert in 2010 klommen een aantal fans op het podium. Hier was de zanger van de band niet van gediend en duwde de fans hardhandig van het podium af. Één van de fans moest dit met de dood bekopen. Dit klinkt als een actie die zal leiden tot een flinke celstraf.

De zanger is ten tijde van het incident op borgtocht vrijgekomen. Hij heeft altijd aangegeven dat hij terug zou keren als hij vervolgd zou worden. Daarom zal de Amerikaanse ‘zanger’ vrijwillig naar Tsjechië afreizen om zichzelf te verdedigen. De manager van de band heeft in een verklaring gezegd dat hij vindt dat de zanger goed gehandeld heeft. Er waren namelijk tientallen fans die het podium op kwamen stormen. Allemaal werden ze er weer vanaf geduwd of er af gehaald de de security. De verklaring van het concertgebouw maakt ook duidelijk dat het niet helemaal de schuld van de zanger is. Zo was er ‘te weinig beveiliging’ en waren de dranghekken ‘niet bedoeld voor het grote aantal fans’.

Of Randy de cel in zal moeten zal de komende weken blijken. Wel steunen andere bands de frontman. Onder andere Disturbed, Slash, Caliban, Mike Portnoy en God Forbid hebben via twitter hun steun betuigd met de hashtag #FreeRandyBlythe

Hier onder staat het filmpje van het incident

Bronnen: Herald Standard, Los Angeles Times, Loudwire

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s