Poolse werknemers spekken staatskas

Poolse werknemers in Nederland stimuleren de economie. Na het meldpunt voor Polen dat de PVV opperde, is er ook positief nieuws. De Polen leveren jaarlijks 360 miljoen euro op voor de schatkist. Voordeel is dat ze gebruik maken van overheidsdiensten, maar geen huursubsidie, AOW, Bijstand en hypotheekrenteaftrek krijgen.

De werknemers betalen vaak wel sociale premies en btw. Elke tijdelijke arbeidsmigrant zou goed zijn voor achttienhonderd euro.  Is dit wat Balkende bedoelde met een VOC mentaliteit? Volken uit andere landen hebben in vroegere tijden het werk voor ons verzet, enig verschil is dat er tegenwoordig een gedegen salaris tegenover staat.

Deze benadering van onze Poolse collega’s is eindelijk eens totaal anders als de negatieve berichten. Deze suggereren dat  ze voortdurend dronken zijn en met veel te veel in één huis wonen. We moeten blij zijn dat deze mensen baantjes, die de ‘verwende’  Nederlander tegenwoordig niet meer wil doen vervullen. Doordat ze dat voor ons doen, krijgen wij een betere concurrentie positie.

Groot vraagstuk is natuurlijk wel: wie houden wij hier voor de gek? Als Poolse werknemers onze concurrentiepositie versterken, heeft Polen dan niet een veel betere toekomstige concurrerende positie ten opzichte van Nederland.

Bron: Volkskrant

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s