Ode aan sterren

Obama heeft de leden van Led Zeppelin bedankt voor hun bijdrage aan de Amerikaanse kunst en cultuur. Voor mij is dit een teken dat er toch nog waardering is voor echte muziek. Waar Justin Bieber afgelopen maand nog een prijs binnen sleepte voor best artist of the year, krijgen de mannen van Zeppelin een prijs voor de bijdrage aan een complete era aan muziek.

Gelukkig wordt er tegenwoordig nog aandacht geschonken aan echte artiesten. Mensen die met bloed, zweet en tranen een album in elkaar hebben getimmerd. Zelf alles schreven en produceerden. Tienersterretjes worden naar voren geschoven door de grote platenmaatschappijen en de massa loopt er lekker achteraan. Makkelijk cashen heet dat. Gelukkig bestaan er nog bands als Led Zeppelin. Die het zonder hulp van buitenaf hebben gehaald tot aan het witte huis. Die keurig in pak naar de leider van hun land gaan. Niet gekleed als een schoffie die net uit de tuin komt na het grasmaaien.

Er zou vaker aandacht geschonken moeten worden aan dit soort bands. Wiens muziek echt iets gedaan heeft voor de wereld en die tot in de eeuwigheid geluisterd zal worden. Dat is het positieve van die tienersterretjes: daar zijn we over tien jaar weer van af.

Bronnen: NME, Billboard, RollingStone

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s